Na Velký pátek uspořádal Spolek ProAktivity, tentokrát ve spolupráci se SRPŠ při ZŠ a MŠ Tovačov, druhé DESKOHRANÍ. Jednalo se o zábavné odpoledne pro všechny věkové kategorie plné hraní deskových her. Poprvé jsme si Deskohraní vyzkoušeli v březnu v Klubu pro seniory, tentokrát jsme díky SRPŠ využili prostor v Klubu dětí u MŠ.

Začali jsme netradičně vtipnou stolní hrou Duch, která je sice pro menší děti, ale vzhledem k tomu, že v ní jde o všímavost, logiku a postřeh, pobavili jsme se i my dospěláci. Drsný zápas o pozemky byl rozehrán hned vzápětí hrou Osadníci z Katanu, nechyběla mezi námi oblíbená hra Krycí jména, karetní hra UNO, a poprvé jsme vyzkoušeli i vědomostní hru Timeline – Vynlálezy.  Je to zábavná hra pro všechny, kdo mají rádi historii. Hráči se střídají v tazích a na časovou osu postupně přidávají kartičky s různými vynálezy, které změnily svět. A to už od počátku dějin (kolo, cihla či námořnictví) až po nejnovější současnost (minisukně, atomová bomba ši kompaktní disk). Myslíte si, že je to snadné? Divili byste se, jak dlouho už lidstvo zná některé z vynálezů, které jsou ve hře. Hra je velikosti krabičky od čaje, vleze se pohodlně do kabelky, je ideální na cestování a můžete ji hrát např. při pití kávy. Nově jsme také zkusili hru YES. Hra, jejímž tématem je obchodování s investicemi, které z Vás udělají investory v celosvětovém měřítku. Každý hráč hraje za sebe a jeho úkolem je splnit své dva osobní cíle, které jsou náhodně vybrány na začátku hry. Hráč, který tyto úkoly splní jako první, vyhrává.

Akce byla bez vstupného, volně přístupná po celé odpoledne až do večerních hodin. Určitě přijďte příště mezi nás, další Deskohraní se připravuje.