IV. spolkové deskohraní dopadlo na výbornou. Sešli jsme se v neděli 19. 11. 2017 ve 14:00 hodin opět v klubovně u MŠ, tentokrát ovšem společně s dalšími dvaceti nadšenci. Přišly jak děti, tak i rodiče a nechyběli ani jedni prarodiče. Někteří přišli úplně poprvé, což nás velmi těší, protože nikoho to nic nestojí, vstupné je zdarma, takže všechny nás to stojí pouze náš čas.

Vyzkoušeli jsme si nové deskové hry, jako např. Ubongo, Rychlé šípy či Dixit, ale zahráli jsme si i hry tradiční, jako třeba Osadníky z Catanu či Člověče, nezlob se.
     Upršené počasí nám hrálo do karet, a tak se dobře sedělo, hrálo a u toho i povídalo. Někteří rodiče nabrali inspiraci ke koupi vánočních dárků, ale důležitá je chuť si hrát, obětovat svůj čas dětem, nesedět v pohodlí u televize doma a  zkusit třeba něco nového. Vím, že si můžete zahrát hry i doma. A pokud je hrajete, je to moc fajn. Ale my toto bereme jako společenskou událost, kdy máte možnost si posedět se stejně naladěnými lidmi, zahrát si něco nového, pobavit se a popovídat si. A nezáleží, zda jste mladý či starší, jestli jdete s dětma či bez nich. U nás si každý najdete svůj koutek, svoji partu, svoji „deskovku“. Děkujeme SRPŠ za spoluučast a všem, co přišli, za super atmosféru.
Markéta a Honza

Další Deskohraní plánujeme na únor.