Kurz drátování II. a III.

Ve středu 27.5.2015 a 17.6.2015 jsme se opět sešli, abychom se něčemu novému naučili a oprášili svoje znalosti z posledních kurzů. Tentokrát jsme se vrhli na drátování a i když byly kurzy označeny jako II. a III, byly vhodné i pro úplné začátečníky.

Naše lektorka Vercini (https://www.facebook.com/Vercini.Bead.Wire?fref=ts) má neuvěřitelnou vlastnost, a to, že se nejen dokáže věnovat úplným začátečníkům, kteří se bravurně ihned zapojují pod jejím vedením do tvoření, ale ještě dovede hovořit a ukazovat nám ostatním, co a jak máme dělat a ještě k tomu stíhá opravovat naše nedokonalé kousky. Smekám!

Pro drátovanou bižuterii je nejčastější technikou omotávání (angl. wire wrapped, případně wire wrapping). Nejčastěji se pracuje se silnějším drátem (od 0,8 mm výš), jenž se omotává tenším drátkem (0,3 až 0,5 mm). Zatímco dráteníci používají různě tvarované roztažené spirály, které přidrátovávají ke kostře ze silnějšího drátu, v bižuterii jsou obvyklejší spirály a další tvary, jež jsou k sobě zdrátovány.

Další možností je ozdobné oplétání kabošonů a broušených korálků.