V neděli 28. května pořádal Spolek ProAktivity nenáročný výlet do lázní Slatinice. Víkend byl pro místní cyklo nadšence poměrně náročný, protože den předem pořádal Mikroregion Střední Haná cykloakci, které se mnozí z nás také zúčastnili.

Vyjíždělo se v deset hodin z Náměstí a naším cílem se měly stát lázně Slatinice. Z Tovačova jsme vyjeli směr Ivaň – Klenovice – Bedihošť – Prostějov. Zde také byla naše první zastávka. Odtud dále do Držovic – Smržic a Slatinic. Z větší části vedla celá trasa po cyklostezkách. Ve Slatinících jsme si prohlédli lázeňský park, dali si oběd a vyrazili domů směr Lutín – Olšany – Vrbátky – Klopotovice – Tovačov.

Celý okruh měl 58 km. A i počasí nám vyšlo báječně. Naštěstí se cesta obešla bez nehod, trošku jsme si spálili ramena, cestou jsme měli jeden defekt, ale na tváři úsměv. Další veřejnou cykloakci Spolek plánuje na konec září.