Kdo jsme

Seznamte se s členy

Markéta Hajduková

Dříve hlavsa, hlavní vedoucí, nyní zdravuška, hospodář, ekonom a holka pro všechno. Je vystudovaná zážitková pedagožka, lektorka a vášnivá rekreoložka. „Pro prožitek, zážitek a následnou zkušenost je důležité dělat spoustu věcí, přijímat nové výzvy a nebát se jít do všeho naplno.“ A to ona dělá. Jak dále říká: „Přestože zážitky nemusí být vždy pozitivní, musí být ale silné a zkušenost je nepřenositelná. Moje vysněná dovolená vždy byla plná aktivit, protkaná túrami po  horách, spaním pod širákem, sezením u  ohně, probdělé noci, hraní si s dětmi, vymýšlení kdejakých ptákovin, ale hlavně být vždy v pohybu a akční. A tohle mi tábor částečně splňuje – aktivit plno, nicnedělání nehrozí a  probdělé noci naopak hrozí víc než kdy jindy:“

Lenka Nováková

Je další z rodiny pedagogů. Oblíbená milá paní učitelka, která bravurně ovládá hru na jakýkoliv hudební nástroj. Protože se však klavír na tábory těžko přemisťuje a v přepravních vozech by zabral většinu místa, tahá s sebou alespoň kytaru, na kterou zahraje takřka cokoliv. A to „cokoliv“ skvěle doplňuje svým zpěvem. Miluje děti a jak sama říká:“Děti jsou naše budoucnost.“ A s tím nejde než souhlasit

Jan Dostál

Hlavsa, který tuto funkci s radostí převzal po tetě Markétě, je duší „tvůrce“. Jak sám říká: „Týdennímu táboru obětuji klidně i  půl roku příprav a  měsíc bez spánku pro to, abych den po příjezdu už řešil, co uděláme příště lépe, a kam to můžeme posunout.“ Je to extrémně kreativní typ, který udělá vše pro to, aby děti zažily co nejvíc nevšedních zážitků na táboře. „Snažím se vést děti k rozvoji jejich vlastního vnitřního umělce a poznat sebe sama.“ Podle nás je to megaloman/snílek, který se nespokojí ani s 200 dětmi na turnus, přitahující lidi se stejným smýšlením a schopností strhnout dav pro svou věc. Je to táborový srdcař, pro  kterého je maximální satisfakcí dětský úsměv a radost v dětských očích.

Radoslav Dostál

Náš kreativec a  dvorní designer, programový vedoucí. Je schopný nespat tři noci po sobě a  předělat program z minuty na minutu, jen aby to bylo podle jeho představ, a nejlíp na 150 %. A stejně nebude nikdy spokojen. Sám říká: „Předávat vědomosti a radost je jedna z mála věcí, které mají smysl, a taky mě změna prostředí a práce dělí od syndromu vyhoření.“ Je to zkrátka neuvěřitelný poctivec a  jde do všeho tělem i  duší. Děti (i  my) ho milujeme pro jeho upovídanou povahu, pro jeho báječné a nekonečné historky, u kterých se válíme smíchy po podlaze, protože dokáže udělat i z obyčejné věci neskutečnou show. Kvůli táborům se naučil hrát i na kytaru a jeho hudební přednes je naprosto originální. Se smíchem a vtipem jemu vlastním ještě dodává, proč jde stále a  pořád dokola do pořádání táborů: „Taky není špatný se jednou do roka vidět se svým bráchou a tetičkou.

Markéta Hajduková

Lenka Nováková

Je další z rodiny pedagogů. Oblíbená a milá paní
učitelka, která bravurně ovládá hru na jakýkoliv hudební nástroj. Protože se však klavír na tábory těžko přemísťuje a v přepravních vozech by zabral většinu místa, tahá s sebou alespoň kytaru, na kterou zahraje takřka cokoliv. A to „cokoliv“ skvěle doplňuje svým zpěvem.  Miluje děti a  jak sama říká: „Děti jsou naše budoucnost … šťastné děti – hvězdná budoucnost.“ A s tím nejde než souhlasit.

Jan Dostál

Hlavsa, který tuto funkci s radostí převzal po tetě Markétě, je duší „tvůrce“. Jak sám říká: „Týdennímu táboru obětuji klidně i  půl roku příprav a  měsíc bez spánku pro to, abych den po příjezdu už řešil, co uděláme příště lépe, a kam to můžeme posunout.“ Je to extrémně kreativní typ, který udělá vše pro to, aby děti zažily co nejvíc nevšedních zážitků na táboře. „Snažím se vést děti k rozvoji jejich vlastního vnitřního umělce a poznat sebe sama.“ Podle nás je to megaloman/snílek, který se nespokojí ani s 200 dětmi na turnus, přitahující lidi se stejným smýšlením a schopností strhnout dav pro svou věc. Je to táborový srdcař, pro  kterého je maximální satisfakcí dětský úsměv a radost v dětských očích.

Radoslav Dostál

Máme za sebou

Táborů
Táborů