Vrcholnou akcí našeho každoročního snažení je jako vždy náš letní tábor. V roce 2022 to byl už 14. ročník, který se nesl v duchu cestování dějinami lidstva, jak název napovídal – „Ve jménu Civilizace“. A jelikož rádi zkoušíme nové věci a poznáváme nová prostředí, přesunuli jsme si základnu z Protivanova do malebné kotliny mezi Oderskými vrchy a Nízkým Jeseníkem, kde se poblíž města Budišova nad Budišovkou nachází Rekreační středisko Zálesí. I letos se na pořádání podílelo Studijní centru Basic Prostějov a akci podpořil i Olomoucký kraj a Českomoravský štěrk, a.s., děkujeme.

Ve středu 10. 8. 2022 jsme z Tovačova vypravili 2 zaplněné autobusy z Tovačova, abychom se v Zálesí sešli v celkovém součtu 110 dětí ve věku od 7 do 15 let, 18 vedoucích a praktikantů, 2 programových vedoucích, jedné zdravotnice a hlavního vedoucího. Celkem jsme obsadili 32 chatek. I přes to, že si každý rok říkáme, že už víc dětí určitě na tábor nevezmeme, tak letos byl tábor opět početnější!

I pro tento ročník jsme si připravili originální velkou táborovou hru (VTH). Naši táborníci se hned druhý den přesunuli do pravěku, utvořili kmeny spolu se svými vedoucími a zažili si trable prvních lidí. Námět VTHáčka je poté každý den posouval dějinami lidstva přes starověk, středověk až do věku galaktického. Nutno dodat, že to táborníci zvládli vskutku bravurně, i přes to, že cesta to byla plná různých hlavolamů a překážek.

Celotáborový program byl dále střídám s volitelnými bloky, kde měly děti na výběr z mnoha různých aktivit. Zvolit si mohly například z různých sportovních aktivit, meditace, tance, malby, tvorby náramků, malování na obličej, deskových her nebo i divadelního kroužku. Ten si už tradičně připravil na závěr tábora krátké představení pro ostatní děti. Letos to byl horor. Dále samozřejmě nechyběly táboráky, noční stezka odvahy a také všemi milované diskotéky.

Pro táborníky chystáme na rok 2023 2 turnusy tábora a květnovou víkendovku, takový mini před-tábor. V nedávné době, jsme i na našem Youtube kanále vydali film „Ve jménu civilizace 2023“ a plánujeme vydat ještě pár videí z tábora 2022, tudíž nás sledujte, ať vám nic neunikne.

Děkujeme za přízeň a těšíme se na další setkání.

KOMPLETNÍ FOTOGALERIE: